Kitap İnceleme

Yazarlar

  • Hüseyin Üreten Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı Efeler - Aydın

DOI:

https://doi.org/10.33182/gd.v5i1.592

Özet

Bu sayıda kitap inceleme bölümümüzde Prof. Dr. Ekrem Memiş ve Yrd. Doç. Dr. Cemil Bülbül’ün Eskiçağda Göçler adlı kitabının, Hüseyin Üreten tarafından kaleme alınan inceleme ve eleştiri yazısı yer almaktadır.

Yazar Biyografisi

Hüseyin Üreten, Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı Efeler - Aydın

1968 yılında Ankara’da doğdu ve 1985 yılında Ankara Opera Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nı kazandı ve 1990 yılında mezun oldu. Bir süre Ankara Üniversitesi’nde Kütüphaneci olarak çalıştıktan sonra 1997 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih (Eskiçağ Tarihi) Anabilim Dalı’nda yüksek lisansa başladı. 1999 yılında “Hellenistik Dönem’de Pergamon Krallığı ve Roma Devleti İle İlişkileri” konulu yüksek lisans tezini savundu. Daha sonra aynı alanda doktora eğitimini sürdüren Üreten, 2003 yılında “Neşredilmiş Yazıtlar Işığında Hellenistik Dönem’de Pergamon Kenti Tanrı ve Kültleri” konulu doktorasını tamamlayarak “Bilim Doktoru” unvanını aldı.

2003'te Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’ne Okutman olarak atanan Üreten, aynı yıl Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak geçti. 2004 yılında Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. Üreten, 2013 yılının Ekim ayında ise Doçent unvanını almıştır. Üreten, halen Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlık görevlerini yürütmektedir.

Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Muhabir Üyesi olan Doç. Dr. Hüseyin ÜRETEN, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde Yayın Kurulu ve Hakem Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde, bunların yanında sempozyum ve kongre bildirileri olarak pek çok yayına sahip olan Üreten, İngilizce, Klasik Yunanca ve Latince bilmektedir.

Üreten’in, 2016 yılında “Tralleis: Augustus Neokratı” ile “Cicero’nun Kardeşi Quintus’a Yazdığı Mektuplar”; 2017 yılında ise Almanya’da Lambert Academic Publishing’in Türkçe Özel Serisi’nde“ Hellenistik Dönem’de Pergamon Kenti Tanrı ve Kültleri” adlı kitapları yayımlanmıştır.

Doç. Dr. Hüseyin ÜRETEN, evli olup, iki oğlu bulunmaktadır.

Yayınlanmış

2018-05-31

Nasıl Atıf Yapılır

Üreten, H. (2018). Kitap İnceleme. Göç Dergisi, 5(1), 120-124. https://doi.org/10.33182/gd.v5i1.592

Sayı

Bölüm

Kitap İncelemeleri

Similar Articles

1 2 > >> 

You may also start an advanced similarity search for this article.

Aynı yazar(lar)ın en çok okunan makaleleri